Implantologie – Someren

Implantologie

Wij hebben al meer dan 30 jaar kennis en ervaring bij het maken van zowel kronen, bruggen als protheses (klikgebit) op implantaten. In samenwerking met de afdeling kaakchirurgie in Helmond/Deurne en Geldrop vormen wij één team voor een optimaal eindresultaat.

Implantaten kunnen het beste vergeleken worden met een kunstwortel ter vervanging van een niet meer aanwezige tandwortel. Een implantaat wordt als een schroefje in het kaakbot geplaatst op de plek waar eerst uw tand of kies zat. Het groeit in korte tijd stevig vast in het kaakbot. Op het implantaat wordt vervolgens een kroon, brug of kunstgebit geplaatst.

Wanneer u last heeft van een loszittend kunstgebit, kan er gekeken worden of er een overkappingsprothese gemaakt kan worden. Een overkappingsprothese is een kunstgebit dat geplaatst wordt op een aantal implantaten. Deze bevestiging mag niet permanent zijn, zodat het gebit op elk gewenst moment uit de mond genomen kan worden. Voor een overkappingsprothese worden twee pijlers aan de voorkant van de kaak geplaatst. Dit is om ervoor te zorgen dat de prothese  in zijn geheel over de implantaten heen valt en ze niet meer te zien zijn.

Deze twee implantaten kunnen met elkaar verbonden worden door een soort van staaf. De staaf, de zogenoemde steg, vormt een stevige brug tussen de pijlers. Aan deze brug kan de prothese worden bevestigd door een soort van klik verbinding.

 

Neem contact op met ons voor meer informatie. 

 

Wij nemen nog nieuwe patiënten aan

Bent u op zoek naar een nieuwe tandarts, Tandartspraktijk Verstappen neemt nog nieuwe patiënten aan. U kunt zich aanmelden via het inschrijf formulier waarna wij contact met u opnemen.

Inschrijven